📞  06 - 39774350

  info@curamet.nl

home over ons specialistische zorg vacatures contactprofessionals

Voor zorgprofessionals.

De specialistische zorg die Curamet biedt, kenmerkt zich in palliatieve en oncologische zorg. Wij bieden deze zorg aan volwassene in de leeftijdscategorie vanaf 21 jaar en zijn tevens gespecialiseerd in de doelgroep ouderen, ook wanneer er sprake is van cognitieve problematiek. Ons team bestaat voornamelijk uit vaste medewerkers die ruime ervaring hebben in de zorg.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is een proces dat voortdurend onderhevig is aan veranderingen in de situatie. Juist het signaleren van die veranderingen en daarop de begeleiding en de zorg aanpassen waarbij de eigen autonomie en zelfstandigheid van de cliënt en zijn mantelzorgers voorop staat is van groot belang. “Op het juiste moment die stap terug doen…”
Curamet is niet alleen 24/7 telefonisch bereikbaar, er is te allen tijde een verpleegkundige beschikbaar om naar de cliënt toe te gaan.
Wij geloven dat met de juiste begeleiding en een, te allen tijde, oproepbare verpleegkundige de cliënt en zijn mantelzorger veel meer in hun eigen waarde blijven en juist het werkelijke gevoel van 'thuis' ervaren. Mocht nachtzorg of 24 uurszorg noodzakelijk zijn dan zal onze wijkverpleegkundige ook deze zorg organiseren, zonodig bij een collega-thuiszorg organisatie.


Oncologische zorg

Oncologische zorg vraagt om overstijgende kennis van de verpleegkundige van dienst. Naast lichamelijke klachten is er vaak behoefte aan mentale ondersteuning. De verpleegkundigen van Curamet worden hier in begeleid en weten hier goed mee om te gaan.


Voor ziekenhuis transfers

Het technisch team van Curamet is goed uitgerust om de gebruikelijke ziekenhuis handelingen in de thuis situatie uitvoeren. Denk hierbij aan alle infuus therapieën, verzorgen van een picc lijn, het aanprikken van een port-a-cath of het zetten van een venflon, toediening van TPV, V.A.C. therapie, buikdialyse, gal- en nefrodrains, trachea stomazorg. Ook is er de mogelijkheid om cliënten de nodige handelingen zelf aan te leren, zoals bijvoorbeeld een voedingspomp, stomazorg of een blaas-katheterisatie. Neem gerust contact met ons op zodat we kunnen bespreken wat wij kunnen betekenen voor uw cliënt.


Voor huisartsen

Vanuit de huisarts kan er om specialistische zorg gevraagd worden voor de inzet van pijnbestrijdingspompen, slaap-sedatie, het plaatsen van een blaaskatheter of het geven van bv een klysma. Ook plaatsen wij venflon voor euthanasie. Neem gerust contact met ons op zodat we kunnen bespreken wat wij kunnen betekenen voor uw cliënt.
Curamet is niet alleen 24/7 telefonisch bereikbaar, er is te allen tijde een verpleegkundige beschikbaar om naar de cliënt toe te gaan.


Technisch team

Bij alle specialistische zorg wordt binnen Curamet het technisch team betrokken. Het technisch team neemt alle technische handelingen voor haar rekening. Ook is het technisch team betrokken bij bv wondverzorging. Het technisch team is niet alleen 24/7 telefonisch bereikbaar, er is te allen tijde een technisch-verpleegkundige beschikbaar om naar de cliënt toe te gaan. Bel gerust om te overleggen wat ons technisch team voor u kan betekenen.